Modne novosti

Ženske gaćice su intimni komad rublja za koji je potrebno izdvojiti pažnju

Ženske gaćice dolaze u različitim modelima i materijalima prikladnim za razne prilike

Kada se bira donje rublje, ženama je ponuđen fleksibilan izbor modnih trendova i modela. Razne gaće na tržištu nastaju od velikog spektra tkanina i stilova koji su dostupni potrošačima. Od bokserica do tangi, mogućnosti kreativnih kombinacija i stilova za ženske gaćice ograničene su samo našim ukusom. Mnoge žene nisu sigurne koje gaćice najbolje odgovara njihovim individualnim potrebama i odjeći koju nose.

Kratkim pregledom različitih tkanina, materijala i stilova dostupnih za donje rublje, istražit ćemo koje su mogućnosti žene trenutno imaju kada biraju gaće.  Dobro odabrane ženske gaćice mogu imati veliku ulogu u povećanju ukupne udobnosti, samopouzdanja i osjećaja za stil kod žena. Gaćice su jedan od najintimnijih dijelova naše garderobe pa kako onda odabrati najbolje donje rublje za nošenje? Koje su prednosti bikinija u odnosu na dječačke gaćice te koje su razlike između G-stringa, tangica i tanga? Odlazak u kupnju po donje rublje zvuči prilično jednostavno, ali postoji toliko mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir.

Za ženske gaćice, udobnost je ključna, a nakon toga dolazi i osobni stil. Samopouzdanje koje steknete kada znate da nosite udobne i privlačne gaćice koje vam savršeno odgovaraju je nezamjenjivo.

Za početak, jeste li sigurni kako ispravno odabrati pravu tkaninu za ženske gaćice?

gaćicePonuda tkanina za žensko donje rublje iznimno je raznolika što ženama pruža neograničen izbor koji moraju uskladiti sa svojim tijelom i potrebama. Većina žena će vam reći da je tkanina jedan od najvažnijih čimbenika kada se biraju gaćice. Prozračnost i udobnost su bitno faktori kod kupnje ženskih gaćica jer su važni za vaš izgled, osjećaj i zdravlje. Tkanina koja odgovara potrebama vašeg tijela i individualnim reakcijama kože može spriječiti nepotrebne iritacije i neugodan osjećaj kod nošenja gaćica.

Za donje rublje važan je niz čimbenika koji su povezani s odabirom odgovarajuće tkanine. Za ženske gaćice važne su ukupna rastezljivost, težina, izgled i osjećaj tkanine. Kada birate rastezljivost i težinu, želite li pripijeni materijal za rublje ili onaj opušteniji? Želite li deblji materijal za ženske gaćice ili onaj koji je tanji i prozračniji? Ključno je da se za dobar osjećaj uvijek trebate zapitati je li ovaj materijal prikladan za mene, je li mi ovakvo donje rublje ugodno?

Najpopularnije tkanine za donje rublje su pamuk, saten, čipka, mul mul pamuk, svila, elastin, organdi, merino vuna, lan, a u novije vrijeme i organska vlakna od eukaliptusa poznata pod nazivom tencel tkanina.

Nudimo vam nekoliko korisnih i savjeta koje ne bi trebali zaobići kada kupujete gaćice

 

Prije nego krenete razmišljati kakve ženske gaćice vam se sviđaju, upoznajte svoje tijelo i tip osobnosti. Kao i kod svake vrste odjeće, važno je razumjeti svoj tip tijela kada birate ženske gaćice. Neki su stilovi za ženske gaćice prikladniji od drugih, ovisno o vašem tjelesnom tipu i obliku.

Ženske gaćice su dizajnirane i za širok raspon tipova osobnosti i namjena. Ako ste povučeniji tip ličnosti tange ili G-string vjerojatno nisu najbolji izbor jer će nedostatak pokrivenosti koje ovo donje rublje pruža kod vas izazvati osjećaj ranjivosti i izloženosti. Za dobro odabrane ženske gaćice trebate što detaljnije znate veličinu i dimenzije svoga tijela. Prije kupnje trebali bi izmjeriti veličinu struka i bokova kako bi našli odgovarajuće gaćice. Kupnja prevelikih ili premalenih gaćica može uzrokovati iznimnu nelagodu i izazvati iritaciju.

Stoga je pronalaženje savršene veličine koja odgovara vašem specifičnom obliku tijela bitan dio kupovine ženskih gaćica. Kada se upoznate s vlastitim potrebama i veličinom tijela, bilo bi korisno da posvetite neko vrijeme istražujući robne marke jer se veličine za rublje mogu značajno razlikovati među ponudom. Najvažnije stavke u odabiru gaćica su udobnost i da vam dobro pristaju.

Ako vas zanima koji je najudobniji stil za donje rublje, odgovor je dosta subjektivan

donje rublje

Ako je udobnost vaš prioritet za gaćice, a ne stil ili izgled, onda će vam najbolje poslužiti tradicionalniji modeli kao što su slip ženske gaćice. Slip i njihove varijacije visokog kroja, prepoznate su kao jedan od najudobnijih modela na tržištu. Kao i kod drugih modela važno je da slip pravilno pristaju jer premalo ili preveliko donje rublje može biti neudobno za nošenje. Model bokserica ili kratkih hlačica je također popularan kod žena koje biraju udobno donje rublje.

Bokserice su iznimno udobne jer omogućuju veću pokrivenost tijela i opušten osjećaj tijekom kretanja. Među ženama su na glasu kao udobne i hipster ženske gaćice, ali udobnost svakog od ovih modela je individualan pojam kojeg svaka žena treba pojedinačno procijeniti. Na udobnost će svakako utjecati tkanina koja se koristila u proizvodnji i tu je pamuk i dalje najtraženije opcija.

Ako ste u mogućnosti platiti nešto više, obratite pažnju na ponudu svilenih modela i modela od merino vune. Svila ima i svojih nedostataka jer nakon dugotrajnog kontakta s kožom može doći do trenja koje izaziva iritaciju kože.  Ovakvi modeli su možda prikladniji za posebne potrebe koje su samo vama poznate.