Turizam

Egipat putovanje – iskustvo koje nadilazi maštu

Egipat putovanje donosi jedinstvena iskustva, ovdje se može vidjeti i doživjeti toliko kao nigdje drugdje. Možete otići u Egipat na ljetovanje i uživati na bijelim pješčanim plažama uz kristalno čisto Crveno more te se diviti bogatom podvodnom svijetu s egzotičnim ribama i divnim koraljnim grebenima, možete biti avanturistični i otići na safari u Saharu i do beduina, krstariti Nilom, šetati se uličicama zanimljivih gradova, a krona tog putovanja je uvijek susret artefaktima davne povijesti.

Piramide sa sfingama su kao fatamorgana iz nekog drugog svijeta i u vas puste nezaboravan dojam. Prije odlaska u zemlju faraona morate provjeriti kada je najbolje putovati u Egipat. Prilagodite vreme odlaska temperaturama na kojih se još osjećate ugodno i tomu koliko aktivan odmor ćete imati.

Ovdje naime može biti ljeti vrlo toplo. Kako biste pronašli najbolju ponudu za ljetovanje obratite se pouzdanoj turističkoj agenciji Počitnice.si. Nudi vam posebne pogodnosti i popuste s kojima možete veliko uštediti i vam organizira prijevoz i smještaj.

Egipat ljetovanje

 

U Egiptu ljetovanje donosi vrhunski užitak, zabavu i opuštanje

Ako ste se odlučili za odmor bez svih briga s kupanjem, sunčanjem, opuštanjem na pješćenoj plaži, su obale uz Crveno more vrhunski izbor. S paketom Egipat all inclusive imate sve na dohvat ruke i u hotelu će vas razmaziti ukusnom hranom i pićem skroz čitav dan. Uz to ima turističkim resortima puno zabave za mališane i odrasle – vodeni parkovi, animacije, barovi, restorani, bazeni, wellnes.

Za aktivne su na raspolaganju vodeni sportovi: surfanje i kitesurfing, ali ako možete se koji dan odlučite za ronjenje jer je to ovdje poseban doživljaj zbog prelijepih koraljnih grebena i bogatog podvodnog svijeta s rijetkim vrstama riba. Takvo ljetovanje možete samo poželjeti.

 

Otkrijte sve tajne Egipta – putovanje neka bude nezaboravno iskustvo

Uživati u bogatoj all inclusive ponudi i izležavati se na bijelom pijesku te kupati se u uvijek toplom moru je izuzezno prijatno i opuštajuće – ali što ako bi ovu zemlju faraona i povijesnih zagonetaka upoznali s druge strane? Susret s drugom kulturom čovjeka uvijek obogaćuje i u ovoj zemlji ste na pravom mjestu da putovanje postaje izuzetno iskustvo.

Ali bilo da ste ovdje zbog plaža ili avantura – ovdje je toliko mogućnosti kao nigdje. Tako se jednog dana penjete na najviši vrh u pustinji, a sljedećeg dana se divite ostatkom najstarije civilizacije na svijetu ili ronite u dubinama Crvenog mora. Ova zemlja nudi toliko prirodnih i kulturnih bogatstava da je nemoguće sve vidjeti i doživjeti na jednom putovanju – ali to je još jedan razlog da se što prije vratite.

putovanje u Egipat iz Zagreba

 

Egipat putovanje i iskustva – avanture u Sahari će vas ostaviti bez daha

Netaknuta prirodna ljepota Sahare je idealna za najljepše avanture. Preko 94 posto površine u ovoj zemlji prekriveno je pijeskom pa stoga nije čudo da je pustinja utjecala na život ljudi, na kulturu i baštinu. Uživat ćete na jedinstvenim turama u izvanrednim saharskim predjelima.

Pustinja počinje nedaleko od Kaira i rasprostire se sasvim do juga zemlje. U Gizi pustinja već sama sa svojom izvornom ljepotom stvara snažan dojam ali ako se po njoj prošetate među piramidama – od kojih je očuvana Keopsova piramida jedno od 7 svjetskih čuda – i tajanstvenim sfingama nezaboravno iskustvo je zagarantirano.

Spektakularan krajolik vas ćeka u pustinjskoj oazi Siwa usred oceana zlatnog pijeska, a jedna od najatraktivnijih saharskih oaza je Bahariya, samo oko 350 km udaljena od Kaira. Ovdje rastu datulje i ima mnogo prirodnih izvora, u kojima se morate obavezno okupati. Sledjeće saharsko iznenađenje je nacionalni park Bijela pustinja, koja ima sasvim nadnaravni izgled – bijele kredaste stijene kao čudo niču iz zemlje i stvaraju nadrealni krajolik.

Pri zalasku ili izlasku sunca su ove formacije najljepše, jer ih sunce obasja narančasto-raužičastim nijansama. U veličanstvenost pustinje ćete se najbolje uživiti ako jahate na devama, a vrlo popularna je i vožnja džipima. Za vrhunac doživljaja u pustinji popnite se na planinu Sinaj. U pustinji Egipta će na putovanju iskustvo zaokružiti kampiranje preko noći.

Krstarenje Nilom je također izvanredna avantura u koji možete uključiti posjet najvećih znamenitosti: dolinu kraljeva, hram Hatšepsut, hram Karnak, Luksor, nekropolu Dahshur s piramidama. Krstarenje završava u Asuanu ili Abu Simbelu.

 

Prije polaska provjerite kada je najbolje putovati u Egipat

U ljetnim mjesecima su ovdje velike vručine što može biti ugodno za ljetovanje uz obalu i za kupanje, ali za avanture je bolje odabrati zimske mjesece od listopada do veljače. Blaga zima je idealna za cijelodnevnu lutanje i istraživanje drevnih ruševina i divnih krajolika.

Provjerite sjajne ponude za ljetovanje u ovoj zemlji na web stranicama agencije Počitnice.si s kojima si možete zagotoviti odmor kakvog još niste doživjeli. Putovanje u Egipat iz Zagreba je izvrsno organizirano sa prijevozom do Ljubljane, Beča ili Graza i letom u zemlju faraona. No agencija se trudi turistima ponuditi direktan let iz Zagreba što prije moguće.

kada je najbolje putovati u Egipat